SediloGMЗавідувач лабораторії

Седіло Григорій Михайлович д. с.г.н член-кореспондент НААН

НАПРЯМИ ДОСЛІДЖЕНЬ:

у свинарстві:

    удосконалення і покращення продуктивних якостей свиней великої білої і полтавської м'ясної порід;
    створення материнської форми свиней з високими відтворювальними якостями у великій білій породі;
    створення батьківської форми з високими відгодівельними і м'ясними якостями у полтавській м'ясній породі.
    у птахівництві:
    збереження генофонду гусей з сірим та білим оперенням оброшинської селекції;
    покращення продуктивних якостей гусей оброшинської породної групи;
    розробка і використання біохімічних тестів у селекції птиці;
    збільшення кількості поголів'я та розширення ареалу розповсюдження оброшинських сірих та білих гусей.

у вівчарстві:

    збереження та удосконалення овець української гірськокарпатської породи;
    розвиток галузі вівчарства, конкурентоспроможної в умовах ринкової економіки.

НАУКОВІ РОЗРОБКИ:

у свинарстві:

    виведено спеціалізовані лінії Радеха. Дельфіна і Бойкого великої білої породи свиней;
    впроваджено чистопородне та промислове схрещування, міжлінійну і породнолінійну гібридизацію як нові прийоми поліпшення продуктивності свиней;
    розроблено рекомендації з утримання та годівлі свиней.
    у птахівництві:
    створено породну групу гусей оброшинської селекції з сірим та білим оперенням;
    розроблено та видано рекомендації з утримання та годівлі гусей:
    впроваджено безвідходну технологію виробництва продукції птахівництва;
    розроблено способи обробки шкіри птиці, годівлі молодняку гусей та курей-несучок.

у вівчарстві:

    виведено українську гірськокарпатську породу овець з вовною килимового типу та новий тип м'ясо-вовнових овець для зони Закарпаття;
    розроблено способи підвищення продуктивності овець в зимово-стійловий період;
    видано рекомендації щодо утримання м'ясо-вовнових овець з кросбредною вовною (латвійських темноголових та їх помісей, асканійських темноголових).

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter